Joulukuun horoskooppi

Joulukuu on ainutlaatuinen kuukausi etenkin meille suomalaisille, koska siihen kulminoituu niin paljon sukupolvelta toiselle siirtyneitä traditioita. Tänä vuonna yksi vanhimmista traditioista eli Joulurauha saattaa tuottaa päänvaivaa suurimmalle osalle maamme kansalaisista. Saturnus on vielä Joulukuun ajan tiukasti Neptunuksen kuristusotteessa ja siksi juuri mikään ei ole selvää kenellekään. Todellisuudessa tätä Universumin järjestystä ei mikään pysty ravistelemaan, mutta miten saisi itsensä uskomaan siihen.

Tunne siitä, että mistään ei tahdo saada kiinni, on yleistä ja yhtäläistä todellisuutta meille kaikille. Uusi ja ihmeellinen vuosi 2016 on pikkuhiljaa käynnistymässä, mutta mitään varmistuksia sen sujumisesta ei kuitenkaan voi saada. Vietä siinä sitten rauhallista ja levollista keskitalven juhlaa ikivanhojen perinteiden keskellä.

Koska tälle epävarmuudelle ei kuitenkaan mitään mahda, niin eiköhän voida sopia ainakin astrologian näkökulmasta sillä tavalla, että nautitaan Joulusta täysin perinteistä poiketen ihan juuri sillä tavalla, kun se kunakin päivänä on mahdollista. Kukaan ei pysty hoitamaan juuri muuta kuin mitä juuri menossa oleva päivä eteen heittää ja mihin energia sinä päivänä sattuu riittämään. Kovin paljoa tämän ajan astrotuulilla ei kuitenkaan kannata yrittää saada aikaan, joten otetaanpa suosiolla vähän rennommin.

Oinas Härkä Kaksoset Rapu Leijona Neitsyt Vaaka Skorpioni Jousimies Kauris Vesimies Kalat

Oinas

Yleistä: Marsin tekemästä oppositiosta merkissäsi perääntyvään Uranukseen voi helposti päätellä, että lentoa tulee riittämään joulukuun aikana helposti enemmän kuin mihin rahkeesi kestävät. Joulupukin neuvo on, että rauhoitat tahtia ihan tietoisesti, etkä yritä tehdä ihan kaikkea mitä päähäsi pälkähtää. Rakkaus: Rakkauselämä ja ihmissuhteet ihan yleisellä tasolla joutuvat joustamaan sinulle asettamistaan odotuksista. Kun ajatukset ja energia virtaavat niin nopeasti kuin ne sinulla nyt viuhtovat, joudut keskittymään elämässäsi näihin omiin juttuihisi, eikä siinä silloin jää mahdollisuutta muiden huomioon ottamiselle yhtä paljoa kuin aikaisemmin.
Takaisin alkuun

Härkä

Yleistä: Jo viime kuussa alkanut suurten mahdollisuuksien aika vain parantaa tahtiaan joulukuussa ja kätesi ovat varmaan niin täynnä tekemistä, että uupumusvaara on olemassa. Vaarasta huolimatta Astropukki neuvoo pitämään vauhtia päällä ja olemaan valmis joidenkin vanhojen juttujen jättämiseen pois ihan kokonaan. Rakkaus: Tuollaisena kekseliäänä ja silmät suurina omaa elämääsi rakentavana ihmisenä olet aivan varmasti kysyttyä tavaraa ihan seurustelumielessä. Sinun on hyvä muistuttaa ehdokkaille, että aikasi tulee olemaan kortilla voimakkaista tunteista huolimatta. Rakkaus voi olla todella suurta, vaikka sitä tarjoaisit pieninä annoksina.
Takaisin alkuun

Kaksoset

Yleistä: Toivottavasti sait marraskuussa edes jonkinlaisen otteen usvassa kulkemiseen, sillä sumua tulee riittämään enemmän kuin omiksi tarpeiksi vielä koko joulukuun ajan. Astropukin ehdoton ohje lahjojen saamiseksi on, että rauhoitat tahtia ja annat jouluhössötykselle tilaa elämässäsi hiukan enemmän kuin aikaisempina jouluina. Rakkaus: Venuksen saapuessa joulukuussa oppositiomerkkiisi, tulee rakkauselämän ja ihmissuhteiden merkitys kasvamaan huomattavasti. Olet kriittisempi sekä sinuun kohdistettuja että itsesi ilmaisemia tunteita kohtaan. Samalla tällainen asema herättää tavallista voimakkaampia kohtaamisia ja pakottaa tekemään tiukkoja valintoja.
Takaisin alkuun

Rapu

Yleistä: Merkurius ja Pluto paukuttavat merkkiisi railakkaasta oppositiosta käsin ja se tarkoittaa tavallista syvällisempää ja samalla puhdasta totuutta vaativaa kommunikointia kaikissa asioissa. Sanallinen ilmaisu muuttuu helposti aggressiivisuudeksi ja sen kun pidät aisoissa, niin Joulupukki muistaa sinua ihanilla pehmeillä paketeilla. Rakkaus: Venus vaeltaa kolmiomerkissäsi ja antaa sinulle paljon luonnollista viehätysvoimaa, jonka ansiosta erilaisia houkutuksia osuu tiellesi vähän siellä sun täällä. Tällaisena aikana kannattaa vain pitää hauskaa ihan omimmalla tavallasi. Ilo ja mukavuus heijastuvat takaisin kaikista sinua aidosti kunnioittavista ihmisistä.
Takaisin alkuun

Leijona

Yleistä: Uranuksen ja Saturnuksen tekemä kultainen kolmio merkkiisi käynnistyy joulukuun aikana ja siksi saatat olla kuin kissa pistoksissa elämäsi kanssa. Aikaa kuitenkin on ihan ruhtinaallisesti, joten minkäänlaiseen hosumiseen ei ole tarvetta. Hankkeesi tulevat onnistumaan loistavasti, jos vain osaat kunnioittaa omaa näkemystäsi riittävästi ratkaisuja tehdessäsi. Rakkaus: Venuksen neliö on hyvä aspekti tukemaan itsenäisiä päätöksiä, sillä kenenkään miellyttäminen tai ylipäätään mielisteleminen ei nyt onnistu millään ilveellä. Kaikki sinulle sydämessäsi rakas tulee kuitenkin antamaan monenlaisia vahvistuksia kaikkiin ihmissuhteisiin ja muihin sinulle tärkeisiin asioihin.
Takaisin alkuun

Neitsyt

Yleistä: Vauhtisi tulee hiukan rauhoittumaan joulukuun aikana Marsin poistuttua merkistäsi, mutta ideoita pukkaa pintaan sitäkin tehokkaammin. On tärkeää löytää oikea ja stressaamaton rytmi kaikelle tekemiselle, jotta loistavat oivalluksesi pääsisivät toteutumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kiireen tunne pudottaa onnistumismahdollisuuksia reippaan puoleisesti. Älä siis hosu. Rakkaus: Venuksen sekstiili yhdessä Neptunuksen opposition kanssa luo herkän tunnelman kumppanuuteen ja erityisesti alkaviin romansseihin. Tällainen aika ei kestä odotuksia, jotka sijoittuvat tulevaisuuteen, sillä Neptunus tekee niistä helposti niin suuria, että pettymyksiltä on mahdotonta välttyä. Elä ja rakasta hetkessä, niin kaikki menee loistavasti.
Takaisin alkuun

Vaaka

Yleistä: Mars jatkaa turbonapin painamista ja siksi sinun on syytä keskittyä ohjaamaan omaa elämääsi tavallista tarkemmin ja päättäväisemmin tasan itse oikeaksi kokemaasi suuntaan. Joulukuun ensimmäisellä puoliskolla Mars on tarkassa neliössä Plutoon, joten liikkeelle laittavaa superenergiaa on käytettävissä vaikka kuinka paljon. Hermo palaa, ellet pääse toteuttamaan itseäsi. Rakkaus: Rakkauselämään tämä Marsin ja Pluton neliö tuo kiihkeyttä ja ehdottomuutta. Ellet koe tekemistäsi mielekkääksi, kostautuu se ihmissuhteissa väittelyinä ja aggressiivisena käyttäytymisenä. Rakkauselämässä tarvitset nyt valtavasti tilaa ja vapautta omien juttujesi toteuttamiselle töissä, kotona ja harrastuksissa. Paljon tekemistä tarkoittaa parempaa fiilistä tällä kertaa.
Takaisin alkuun

Skorpioni

Yleistä: Joulukuu on sinulle tarkkojen valintojen paikka Venuksen vaikuttaessa merkissäsi erittäin hyvissä aspekteissa Neptunukseen ja Plutoon. Oman arvomaailmasi ja näkemyksesi toteuttaminen täsmälleen sydämesi ohjauksen mukaisesti tuo tullessaan loistavia tuloksia uran ja ammatin alueelle sekä erityisesti vapaa-ajan harrastuksiin. Rakkaus: Sydämiä satelee niskaasi roppakaupalla ja Amorkin ammuskelee nuoliaan tiuhaan tahtiin Venuksen vaikuttaessa merkissäsi. Vetovoimasi kasvaa aivan huippulukemiin ja sama tapahtuu omalle rakkauden kaipuullesi. Tämä on sinun aikaasi ihastua ja rakastua moniin asioihin ja ihmisiin ensi silmäyksellä. Jotta tästä käynnistyisi elämäsi ihanin vuosi on sinun nyt joulukuussa uskallettava nauttia elämästäsi kaikilla elämäsi osa-alueilla vapaasti ja estottomasti.
Takaisin alkuun

Jousimies

Yleistä: Saturnuksen neliö Neptunukselle vaikuttaa vielä tämän joulukuun ajan tuomalla eteesi odottamattomia häiriötekijöitä, jotka yrittävät varoittaa sinua valitsemistasi tarpeettomista velvoitteista. Vieläkään asiat eivät etene järkevällä tavalla ja sinun on osattava tehdä luovia ratkaisuja suunnan muuttuessa koko ajan. Tammikuussa pääset jälleen tukevammalle maaperälle. Rakkaus: Levottomuutesi ja varautuneisuutesi vaikuttavat aivan väkisin ihmissuhteisiin häiritsevällä tavalla, eikä romantiikka pääse kukoistamaan kumppanisi odotusten mukaisesti. Uskalla ottaa etäisyyttä ja omaa tilaa niin paljon kuin mahdollista. Sillä tavalla pystyt vastaamaan kosmoksen haasteeseen päätösten tekemiseksi omaan intuitioosi luottamalla.
Takaisin alkuun

Kauris

Yleistä: Merkurius purjehtii merkkiisi ja tekee Joulun alla tarkkaa yhtymää Plutolle. Siksi joulukuu on sinulle hurjan tehokasta aikaa omien ideoittesi ja suunnitelmiesi konkreettiselle käynnistämiselle. Olet verbaalisesti parhaassa mahdollisessa vireessä ja saat ajamasi asiat etenemään telepaattisten kykyjesi ansiosta niin tehokkaasti että tekisi mieli painaa jarrua välillä. Anna palaa vain. Rakkaus: Olet nyt joulukuussa niin vahvasti oman palapelisi kimpussa, ettei aika tahdo millään riittää edes rakkaimpien ihmisten huomioimiseen. Sinut kyllä huomataan ja sinuun varmasti ihastutaan kaikkialla missä pääset toteuttamaan itseäsi tehokkaasti. Sinulta nämä ihastumiset jäävät helposti huomaamatta ja aiheutat tahtomattasi pieniä pettymyksiä muille ihmisille.
Takaisin alkuun

Vesimies

Yleistä: Marsin kolmio ja Uranuksen sekstiili antavat sinulle joulukuussa hurjan määrän kekseliäisyyttä ja toimintatarmoa. Joulurauhasta ei liene tietoakaan ennen aattopäivää, jos silloinkaan. Aktiivisuutesi on puhtaasti positiivista laatua ja nyt sinulla on mahdollisuus tehdä loistava pohjatyö ensivuoden varalle millä tahansa sinua kiinnostavalla alueella Rakkaus: Ihmissuhteiden ja rakkauselämän kannalta tämä kohonnut aktiivisuutesi aiheuttaa väkisin pientä hämminkiä ja herättää helposti myös aiheettomia epäilyksiä. Älä anna tuollaisten pikkuseikkojen vaikuttaa tekemisen meininkiin. Tästä saattaa lähteä liikkeelle yksi tai joskus jopa useampia menestystarinoita, jotka kantavat vuosien päähän.
Takaisin alkuun

Kalat

Yleistä: Saturnuksen neliö vaikuttaa edelleen vauhtia ja tekemistä hidastavasti merkkiisi, mutta se on oikein ymmärrettynä pelkästään hyvä uutinen. Elämässäsi on paljon asioita, jotka etenevät tässä kuussa paremmin ilman sinun käpälöintiäsi. Menestys tulee rauhallisella ja keskittyneellä tekemisellä, joka taas on mahdollista vain jättämällä jotain aikaisempia rutiineja pois. Rakkaus: Venuksen kolmio antaa ihanaa potkua rakkauselämälle ja ihmissuhteille koko joulukuun ajan ja tätä energiaa voit vahvistaa tosi paljon tekemällä elämästäsi niin juhlallista kuin pystyt ja lisäksi kannattaa antaa tietoisesti huomiota, kannustusta ja rakkautta kaikille läheisille ihmisille. Kaikki tämä varastoituu voimapankkiisi ensi vuoden koitoksia silmällä pitäen.
Takaisin alkuun